Helpdesk

050 8800 750
x
x

Handleiding: Een website maken met WordPress

In deze WordPress handleiding leer je vrijwel alles wat je met het krachtige WordPress kan: een complete website bouwen.

We beginnen bij het begin. Na het volgen van alle stappen heb jij een mooie, veilige, snelle en stabiele WordPress website staan!

Hoofdstuk 1: De installatie

WordPress installeer je in een handomdraai. Zowel met als zonder Installatron is het zo gepiept. Het enige wat je nodig hebt is een hostingpakket met PHP, MySQL en eventueel een FTP account om de bestanden up te loaden.

Lees meer

Hoofdstuk 2: Configureren

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: wil ik een blog of een website. Het verschil zit hem voornamelijk in de voorpagina. Wil je daar je laatste blogberichten tonen? Of wil je een informatieve homepage met ergens anders een blog/nieuws pagina?

Lees meer

Hoofdstuk 3: Template installeren

De template die je kiest is bepalend voor het uiterlijk van je WordPress installatie. Maar hij bepaalt soms ook de mogelijkheden. Kijk daarom goed rond en neem geen overhaaste beslissingen, helemaal niet als je de template aanschaft.

Lees meer

Hoofdstuk 4: Plug-ins installeren

Een goede WordPress website is niet af zonder een paar Plug-ins. Een plug-in voor de SEO, een voor de back-ups, een voor de performance, een contact formulier, een catalogus, een slider of een koppeling met Mailchimp, overal zijn meerdere plug-ins voor te vinden.

Lees meer

Hoofdstuk 5: Content en menu's

Uiteindelijk draait elke website om de content. Wat staat er op de website en hoe is dit te vinden. Welke pagina’s maak je aan en hoe presenteer je deze in het menu of in de zijbalk.

Lees meer

Hoofdstuk 6: Beveiligen

Omdat WordPress zo razendpopulair is worden er allerlei manieren geprobeerd om in te breken in je installatie, om vervolgens spam te versturen of phishing pagina’s te hosten. Omdat je natuurlijk niet geassocieerd wil worden met spam of phishing is het belangrijk om je goed te beschermen.

Lees meer

Hoofdstuk 7: Versnellen

Een goed gevulde WordPress website met vele plug-ins en een thema kan qua laadtijd wat gaan tegenvallen. Hoe maak je die eenvoudig sneller?

Lees meer

Hoofdstuk 8: Analyseren

Lees meer

Hoofdstuk 9: Controleren

Lees meer

Zoeken

Gerelateerde vragen

De KeurigOnline helpdesk, elke werkdag van 10:00 - 17:00 uur bereikbaar 050 8800 750

Keurigonline

© 2023 KeurigOnline