Helpdesk

050 8800 750
x
x

Handleiding: Hostfile instellen in Windows

Met een hostfile legt u een directe link tussen uw domeinnaam en een IP-adres. Dit IP-adres kan gekoppeld zijn aan uw hostingpakket, of bijvoorbeeld aan een test-locatie waar u zojuist een nieuwe website op heeft gebouwd en deze wilt testen.

Voordat u uw hostfile kunt instellen heeft u het IP-adres nodig van de locatie waar u uw domeinnaam naar toe wilt laten sturen. 

 

Om uw hostfile in te stellen gaat u naar Start > Alle Programma's > Bureau-Accessoires, vervolgens klikt u met uw rechter-muisknop op Kladblok en dan klikt u vervolgens op  'Als administrator uitvoeren'. (deze actie is nodig omdat het hostfile zich in de Windows systeem mappen bevind, en slechts een administrator deze handeling kan uitvoeren)

 

Zodra u kladblok als administrator heeft uitgevoerd klikt u op Bestand > Openen..., vervolgens navigeert u naar de volgende locatie:

C:\Windows\System32\Drivers\Etc

mocht u een andere systeem map hebben, dan kunt u het volgende gebruiken

%Systemroot%\System32\Drivers\Etc

Vervolgens klikt u op het bestand 'hosts', dit is het bestand waar de koppeling zal worden ingesteld.

 

Het 'hosts' bestand maakt gebruik van de volgende notatie:

127.0.0.1 domeinnaam.nl

127.0.0.1 www.domeinnaam.nl

U vervangd het IP-adres uit de notatie in het IP-adres dat bij u bekend is waar de domeinnaam uiteindelijk naar toe moet worden verwezen. Voor het voorbeeld nemen wij 94.252.23.1 met als domeinnaam keurigonline.nl

Om de domeinnaam 'keurigonline.nl' te laten verwijzen naar het daarvoor gekozen IP-adres '94.252.23.1' maakt u gebruik van de volgende notatie:

94.252.23.1 keurigonline.nl

94.252.23.1 wwww.keurigonline.nl

Met de bovenstaande notatie worden alle aanvragen die met en zonder www worden opgeroepen doorgestuurd naar het ingevoerde IP-adres.

 

Vervolgens navigeert u naar Bestand, en klikt u op opslaan. 

Nu kunt u uw website bezoeken, en deze zal vervolgens doorlinken naar het door ingestelde IP-adres.

 

 

 

Zoeken

De KeurigOnline helpdesk, elke werkdag van 10:00 - 17:00 uur bereikbaar 050 8800 750

Keurigonline

© 2023 KeurigOnline