Helpdesk

050 8800 750
x
x

Nederlands Domein Register is nog steeds actief bezig met het verkopen van domeinnamen

We krijgen nog steeds verschillende meldingen van onze klanten dat ze benaderd worden door een bedrijf die handelt onder de naam Nederlands Domein Register.

Dit bedrijf belt u op, of mailt u als klant met het verhaal dat er een domeinnaam geregistreerd gaat worden onder een andere extensie dan u gebruikt. In ons geval zullen ze bijvoorbeeld zeggen: "Een derde partij wil keurigonline.com registreren, maar u heeft keurigonline.nl al. Wij kunnen dit voor u blokkeren en de naam voor u registreren".

Als u dan aangeeft dat u dit inderdaad wilt blokkeren dan nemen ze het gesprek op en komen de voorwaarden aanbod. Tarieven lopen uiteen maar in het meest recente geval was dit € 197,50 exclusief 21% btw.

Dit soort zaken zijn uiteraard illegaal en worden vaak besproken op fora als Tros Opgelicht! of bij Kassa. Ga hier absoluut niet op in en neem contact met ons op als u wilt dat er bepaalde domeinnamen geblokkeerd worden.

Pas dus nog steeds op voor het bedrijf "Nederlands Domein Register".

Hieronder een voorbeeld van de mail die verstuurd wordt:

__________________________________________________________

Geachte heer/mevrouw,

Recent hebben wij telefonisch contact met u op proberen te nemen. Dit is tot op heden nog niet gelukt. We sturen u dus een email met daarin informatie over het volgende:

We hebben een aanvraag binnen gekregen om de website www.domeinnaam.com te laten registreren. We zien in ons systeem dat u de eigenaar bent van www.domeinnaam.nl. Helaas kan dit voor u in de toekomst verstrekkende gevolgen hebben. We zijn daarom dus wettelijk verplicht om contact met u op te nemen om u het eerste registratierecht te bieden. Dit houdt in dat wij de aanvraag van de derde partij afwijzen en de website:

www.domeinnaam.com

Na een akkoord zullen doorlinken naar:

www.domeinnaam.nl

Het komt erop neer dat u de eerste optie op de domeinnaam krijgt, dit om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen.

Doorgaans zijn wij verplicht om de domeinnaam voor 10 jaar vast te leggen en te beschermen. De jaarlijkse prijs voor de .COM extensie is € 19,75 per jaar. Dit betekent dus een eenmalig bedrag van €197,50. Wanneer de doorlink voltooid is, zal al het verkeer wat naar de .COM extensie gaat, automatisch op uw .NL extensie terecht komen. De verwerking hiervan duurt maximaal 24 uur. Deze domeinnaam is dan wereldwijd bereikbaar. De derde partij wordt afgewezen en deze kan niks met uw domeinnaam doen.

Overige informatie:

U ontvangt een eenmalige factuur van €197,50 exclusief btw voor een looptijd van 10 jaar.

Na een jaar kan het ten alle tijde geannuleerd worden. U krijgt dan het resterende aantal jaren op uw rekening teruggestort.

Indien u hiermee akkoord gaat, stuur dan binnen 24 uur na ontvangen van deze email een akkoord per mail naar met daarin uw naam, en factuurgegevens naar; bart@nederlandsdomeinregister.com

Hierop volgend gaan wij de derde partij afwijzen en de doorlink in orde maken. U krijgt dezelfde dag nog alles per mail toegestuurd met alle informatie die u nodig heeft.

Met vriendelijke groeten,

Bart Mulder
Nederlands Domein Register
www.nederlandsdomeinregister.com
bart@nederlandsdomeinregister.com 

__________________________________________________________

De KeurigOnline helpdesk, elke werkdag van 10:00 - 17:00 uur bereikbaar 050 8800 750

Keurigonline

© 2024 KeurigOnline